Light and Space Issues Solved with this Innovative Glass Atrium


Glass Atrium

Steffen Welsch Architects took Parkville Connect House in Melbourne, Australia as an opportunity to think creatively about a common problem.  Their glass atrium offers a unique approach to bringing light and living space into older homes, which often lack these two modern essentials.  As an added bonus, the design uses passive design principles for efficient ventilation.

The reenvisioned layout has a communal family space in the glazed infill.  The room is filled with light and provides easy movement between cooking and eating.  Similarly, glazed sliding doors create a natural flow to the home’s sun-filled courtyard.

Courtyard

The design team also took into account future needs in their update.  While the central room encourages family time, a studio on the far side of the home allows a bit more distance and independence.  It makes a perfect as in-law suite or teenager space as family needs evolve.

Aesthetically, the addition of a glass atrium creates a striking contrast to the older brick exterior.  The dissonance emphasizes the home and community’s traditional building styles. (Photography by Rhiannon Slatter Photography, and information courtesy of Steffen Welsch Architects)

Exterior

Exterior

Glass Doors

Glass Doors

Glass Doors

Open floor plan

Layout

The post Light and Space Issues Solved with this Innovative Glass Atrium appeared first on Freshome.com.


Freshome.com – Interior Design & Architecture Magazine

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
Fail Fail
0
Fail
fun fun
0
fun
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Light and Space Issues Solved with this Innovative Glass Atrium

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image